Locatie aandragen voor een nieuwe stop:

Wat jij doet:

Controleer eerst of je object aan de eisen voldoet.

Voldoet het aan de eisen, stuur dan Esther of Jeffrey een persoonlijk bericht met:

En verder:

In Ingress vragen wij vervolgens een portal aan van dit object, mits het aan de eisen voldoet. Een goedgekeurde aanvraag wordt op een gegeven moment een portal in Ingress. Wanneer deze niet te dicht bij al bestaande stops of gyms is, wordt het ook een stop in Pokemon Go.

Het kan even duren voor een ingediende stop wordt aangevraagd, omdat er een limiet zit op het aantal portals die je in Ingress kunt aanvragen (12 per twee weken). Ook is het proces bij Ingress om aangevraagde portals goed te keuren doorgaans traag.

Project 'Meer stops in Maarssen'

In de kaart hieronder kun je de voortgang zien van het aanvragen van nieuwe stops in Maarssen

Legenda

Dit zijn de gyms die al aanwezig zijn in Maarssen.
Dit zijn de stops die al aanwezig zijn in Maarssen.
Dit zijn de locaties/objecten waar de aanvraag al van is ingediend bij Ingress.
Dit zijn de locaties/objecten die nog aangevraagd gaan worden bij Ingress.
Dit zijn de locaties/objecten die op langere termijn (eventueel) aangevraagd gaan worden. Bijvoorbeeld omdat een speeltuin nog in aanbouw is, de locatie dicht bij een andere locatie zit of wat minder goed aan de eisen voldoet.
Dit zijn de locaties/objecten waarvan de geschiktheid nog gecontroleerd moet worden voordat ze eventueel aangevraagd gaan worden.
Dit zijn al bestaande portals of interessante objecten die te dicht bij bestaande stops of gyms in de buurt zijn en daardoor geen stop of gym meer kunnen worden.

Geschikte objecten voor nieuwe stops:

Niet elk object is geschikt als nieuwe stop. Voordat een nieuwe locatie aangevraagd wordt, controleren we eerst of deze geschikt is. Je kunt zelf al bedenken of het zin heeft de locatie door te geven, door onderstaande punten in acht te nemen:

Een locatie aandragen voor een nieuwe gym:

Dit is niet mogelijk.
Door strategisch nieuwe stops aan te vragen, kunnen oude stops gyms worden. Wij kunnen niet beïnvloeden welke stop een gym wordt en nieuwe stops die worden aangevraagd hebben een veel kleinere kans om gyms te worden dan de stops die er al zijn.
Wel proberen we de nieuwe stops zodanig aan te vragen dat er zoveel mogelijk nieuwe gyms bij komen.

Wanneer komen de nieuwe stops?

Een aangevraagd portal moet door verschillende mensen worden goed gekeurd, hoeveel precies dat weten we niet. Het doorlopen van dit proces kost tijd. Van sommige portals is bekend dat zij hier langer dan een jaar over doen, anderen zijn drie maanden na aanvraag een portal en er zijn zelfs gevallen bekend dat het binnen een week er al door heen is.
Op dit moment zet Niantic meerdere keren per week nieuwe portals vanuit Ingress door naar nieuwe stops in Pokemon Go. Als een portal eenmaal is goed gekeurd, zou deze dus vrij snel ook een pokestop moeten zijn.

Hoe werkt het precies?

In het kaartje hierboven zie je Maarssen verdeeld in blauwe cellen (S2 L14) en rode cellen (S2 L17).
De L14 cellen zijn belangrijk bij het creëren van nieuwe gyms en de L17 bij het aanvullen van de stops.

L17: in elke L17 cel kan maar één stop OF gym aanwezig zijn. Iets nieuws aanvragen in een L17 cel waar al een stop of gym aanwezig is, heeft dus geen zin. Deze kan eventueel een portal in Ingress worden, maar wordt dan alsnog geen stop in Pokemon Go.

L14: Het aantal stops EN gyms in een L14 cel bepaalt hoeveel gyms er in die cel aanwezig zijn:

Wanneer er in een L17 cel met bijvoorbeeld 5 objecten (4 stops en 1 gym) nog 1 stop bij komt, dan heeft deze cel 6 objecten in totaal, waarvan er dus 2 een gym moeten zijn. Over het algemeen wordt één van de oude stops dan een gym.